İSTANBUL / BEYOĞLU - Cihangir Münir Özkul Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz İstanbul’un en güzide ilçelerinden Beyoğlu’nun eşsiz deniz manzarası olan Cihangir semtindedir.Eski Cihangir Okul,Cihangir Camii’nin yanında olup camii ve okul binası Mimar Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmıştır.

İlk defa anaokulu olarak yapılan okul 1929 yılında şu anki Tophane Parkı’nda üç sınıflı bir okul olarak eğitime başlamıştır.

Cihangir Okulu ve semt adını Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Cihangir’den almıştır.Bu okul şimdilerde Pratik Kız Sanat Okulu olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

1937’de Yüksek Kaldırım’da Beyoğlu I.Ortaokulu olarak açılmış daha sonra Kasımpaşa’da II.Ortaokulu ile birleşmiştir.1945-1946 yıllarında kız öğrenciler Beyoğlu Kız Ortaokulu ile birleşerek Alman Lisesi’nde yeni açılan Beyoğlu Kız Lisesi’nde eğitim-öğretimi sürdürmüşlerdir.Erkek öğrenciler ise Yüksek Kaldırımdaki okulda kalarak Beyoğlu Erkek Ortaokulu eğitim-öğretimlerine devam etmişlerdir.Daha sonraki yıllarda erkek öğrenciler Kasımpaşa’daki bugünkü adıyla Ahmet Emin Yalman İlköğretim okuluna gönderilmiştir.Yüksek Kaldırım’daki okulun adı Beyoğlu Kız Ortaokulu olmuştur.

Bu bina Rum cemaatine ait olup bu binanın maili inhidam (yıkılma) raporu sonucunda 1975-1976 öğretim yılında Cihangir İlkokulu binasına Beyoğlu Kız Ortaokulu adıyla taşınmıştır.

Şu anki Cihangir İlköğretim Okulu binası 137 pafta 45 ada 10-11 eski parsel numarası ile yeni tevhit (birleşme) gördükten sonra parsel numarası 35 olmuştur.Zamanın Milli Eğitim Müdürü Ali YALKIN Cihangir İlkokulu Müdürü Yusuf OLCAY ve Okul Aile Birliği’nin çalışmaları sayesinde yeni bina yapılmış 1970 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında karma olmuş 1980 yılında yeniden Kız Ortaokuluna dönüşmüştür.1983-1984 eğitim-öğretim yılında tekrar kız-erkek karma olmuştur.Okul Beyoğlu Ortaokulu adını almıştır.1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında Beyoğlu Orta Okulu’nun Cihangir İlkokulu ile birleşmesi nedeni ile “Beyoğlu Cihangir İlköğretim Okulu”adını almıştır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitim sisteminde yapılan değişiklikle hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim vermiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın aldığı kararla Beyoğlu Cihangir Münir Özkul Ortaokulu olarak dönüşümü yaplımıştır. 2013-2014  eğitim-öğretim yılından itibaren  Ortaokul olarak eğitime devam etmektedir.

Yayın: 21.01.2013 - Güncelleme: 11.03.2021 13:26 - Görüntülenme: 8521